Flaumur-talliin muutti heinäkuussa 2019 neljä islantilaista herrasmiestä Rovaniemeltä Wanhan Niskalan Issikat-tallilta.
.

Flaumur20.jpg

Ödlingur frá Sydri-Reykjym

“Superhyvä, aivan omaa laatuaan oleva”
Lempinimi = Olli, Clooney

Ödlingur on vuonna 1996 syntynyt ruuna, joka tullut Suomeen 2006. Ödlingur asui aiemmin Islanninhevostalli Wanhassa Niskalassa Rovaniemellä, Toparissa, josta ruuna muutti meille heinäkuussa 2019. Ödlingur, Röskvi ja Dagur ovat vuosia yhdessä asunut kolmikko, jonka vahva ystävävyyssuhde näkyy kauas. Flaumur-tallilla Ödlingur käyskentelee tiiviisti toisen “pikkupoikamme” Dagurin kanssa.

Ödlingur on ruunikonkirjava hurmuri, jolla on sankka ihailijajoukko koko läänin alueella. Ruuna on miellyttävä ja turvallinen ratsastuskaveri, jonka töltistä nauttii jokainen. Halutessaan vanha herra osaa olla myös lempeän päättäväisesti omaa mieltään, mikä on kirvoittanut ratsastajilta monia nauruja.

Laumassa Ödlingur on “alfaruuna”, jota muut eivät kehtaa hätistellä pois ruuan ääreltä. Lisäksi Ödlingur on myös aktiivinen leikkijä. Pappapainit Dagurin kanssa ovat osa Ödlingurin elämää, samoin yhtä lailla joka päivä on hyvä pysähtyä päikkäreille oman luottokaverin viereen <3

 
floki3.jpg

Flóki frá Rödli

“Takkuinen harja”
Lempinimi = Olavi

Flóki on syntynyt kesäkuussa 2005 ja onkin laumamme nuorimmainen. Suomeen isokokoinen hopearuunikko saapui 2011.

Flóki on taitava hevonen, jolla on selkeät askellajit ja menevä luonne. Isoherra tykkää kävellä vaelluksilla kärjessä, vaikka laumassa ei ole muutoin Ödlingurin valta-asemaa saanut horjutettua. Varmajalkainen ruuna ei hätkähdä haastavaakaan maastoa ja kuuntelee tarkasti ratsastajansa ohjeistusta.

Flóki on Flaumur-tallin asukkaista itsenäisin, eikä stressaile jos jää hetkeksi yksin laitumelle tai pääsee itsekseen ratsastusretkelle. Hevoskavereista Röskvi on Flókille läheisin.

 
Röskvi2.jpg

Röskvi frá Enni

“Energinen mies”
Lempinimi: Rölli

Röskvi on vuonna 1997 syntynyt ruuna, joka on tullut Suomeen 2006. Flaumurille tämä kulomustankirjava ruuna tuli kavereidensa Ödlingurin, Dagurin ja Flókin kanssa heinäkuussa 2019 Rovaniemeltä Wanhan Niskalan Issikat -tallilta.

Röskvi seurailee mielellään alkuun vähän sivummalta tapahtumia ja osaa halutessaan “piiloutua”. Tutustuttuaan uuteen ympäristöön ja ihmisiin yhdessä olo on lämmintä ja rehellistä. Hieno opettaja ihmisen ja hevosen välisen suhteen luomisesta on siis tämäkin ruuna.

Röskviä on kuvattu mm. sanoilla tuttu, turvallinen, luottoratsu. Ja sellainen tämä kultakimpale kyllä on, aivan ihana ruuna, jonka kanssa ilo tehdä työtä.

Ruuna on laumamme suurimpia ja ovat perustaneet Flókin kanssa isojen poikien kerhon tallillemme.

Töltti Röskvillä on erittäin tasainen ja laukatessa voi kuvitella olevansa jo isommankin kaverin selässä, sen verta pehmeästi askeleet vievät eteenpäin.

 
Dagur1.jpg

Dagur frá Langárfossi

“Päivä”
Lempinimi: Taku, Tatu

Dagur on vuonna 1997 syntynyt ruuna, joka on tullut Suomeen 2006. Aiempi koti oli Lapualla Islanninhevostalli Toparissa, josta Dagur muutti Rovaniemelle Wanhan Niskalan Issikat -tallille yhdessä kavereidensa Röskvin ja Ödlingurin kanssa elokuussa 2015. Sieltä pojat nappasivat mukaansa vielä Flókin ja muuttivat meille tänne Itä-Lappiin heinäkuussa 2019.

Tämä hurmuri on saanut jo monen monta lempinimeä, blondipoika on suloinen ilmestys. Ja kiva on ruunan luonnekin, Dagur on utelias ja tutustuu mielellään uusiin ihmisiin. Laumassa ruunan sosiaalisuus näkyy niinikään, jos pihalla joku leikkii niin miltei aina mukana on Dagur ;) Vaalea poika vetoaa myös paikallisiin hyttysiin ja paarmoihin, minkä vuoksi Dagur tykkää kesähelteillä hakeutua pihaton suojiin tai etsii laitumelta mahdollisimman tuulisen paikan.

Voikkoruuna on mukava ratsastuskaveri, joka on kivasti päässyt sisälle tallimme toimintaan.

Joukon jatkoksi on muuttamassa myöhemmin Parivuotias pikkumies

WhatsApp Image 2019-07-14 at 20.14.51.jpeg

Ómar frá Alfahlid

Vuonna 2017 syntynyt orivarsa. Ruunihallakko, joka tölttäilee velipuolensa tapaan paljon itsekseen ja elää tällä hetkellä vielä vanhan laumansa kanssa etelässä.
Isä Viljar frá Skardi.