Retken varaaminen ja maksaminen

Olethan ehdottoman rehellinen ratsastustaidoistasi, rehellisyys omista taidoista on ennenkaikkea turvallisuuskysymys ja auttaa meitä luomaan sinulle mukavan elämyksen. Ilmoita etukäteen mahdollisista liikkumisrajoitteista, sairauksista tai allergioista, jotka voivat vaikuttaa turvallisuuteen.

Ratsastukset varataan puhelimitse tai sähköpostitse Tuulalta.
flaumurtalli@gmail.com / 0400 788 971

Retken voi maksaa käteisellä tai halutessasi ennen tuntia tilille 
FI49 4786 0010 1906 60, ota kuitti mukaan.

Tallille saapuminen

Muistathan, ettet tule tallille varusteissa, joita olet käyttänyt toisella tallilla etkä ole pessyt niitä välillä. Hevosemme ovat rokotettuja, mutta haluamme välttää tautien leviämisen meille ja muille talleille, jotta hevoset pysyvät terveinä ja työkuntoisina.

Turvallisuus

Vaikkakin hevosemme ovat työnsä ammattilaisia, on kyse elävistä eläimistä, näin ollen jokaisen on hyvä tiedostaa ratsastamiseen kuuluvat riskit. Hevonen voi säikähtää ja hypähtää esim. sivulle tai sännätä eteenpäin, silloin ratsastajan tippuminen on mahdollista. Tämän vuoksi kypärä on pakollinen varuste, jonka on oltava kunnolla kiinni koko vaelluksen ajan. Kypärän saat tarvittaessa lainaan talliltamme.

Ratsastajien painoraja on noin 90 kg riippuen ratsastajan fyysisestä kunnosta sekä hänen ratsastuskokemuksestaan sekä totta kai myös vaelluksen pituudesta.
Kokenut ratsastaja on hevosen kevyempi kantaa, vaikka painoa hänellä olisikin enemmän kuin aloittelevalla ratsastajalla.

Emme luovuta hevosta alkoholin/päihteiden vaikutuksen alaisena olevalle henkilölle. Kuuntele ja noudata annettuja ohjeita, näin retkestä tulee miellyttävä kokemus kaikille. Ohjeet on tehty yhteisen turvallisuuden ja viihtyvyyden varmistamiseksi.

Vakuutus

Suosittelemme henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.

Retken peruutus

Jos olet estynyt saapumasta, peruutathan retken mahdollisimman ajoissa, viimeistään 2 vuorokautta aikaisemmin.

Peruuttamattomista retkistä perimme muutoin täyden hinnan.

Pukeutuminen

Tallilta voit tarvittaessa lainata kypärän. Pukeudu mukavasti huomioiden sääolosuhteet, jalkaan kannalliset kengät sekä joustavat housut, joissa ei ole hankaavia saumoja. Huomioithan erityisesti talvella pukeutua lämpimästi: varusteina on hyvä olla villasukat, ohut pipo tai kypärälakki ja väljät kengät sekä lämpöiset sormikkaat, toppahousut/haalarit ovat hyvät, kunhan ne eivät ole liukasta kangasta. Nautit retkestä enemmän kun pysyt lämpimänä.

Siltä varalta, jos jotain sattuu

Jos hevonen säikähtää tai lähtee laukkaamaan tms., pyri istumaan rennosti satulaan, vältä etunojaa, se kun kannustaa hevosta kiihdyttämään tahtia. Älä nosta käsiäsi korkealle, purista pohkeilla tai huuda. Pyri kääntämään hevonen ympyrälle. Muista islanninhevosten pidättävä, rauhoittava, pitkä ja matala hoouu-ääniapu. Jos putoat satulasta, irrota ohjista, älä jää raahautumaan hevosen mukana. Karannut hevonen ei yleensä lähde kauas laumatovereidensa luota, joten saamme hänet helposti kiinni.

Jos joku muu putoaa hevosen selästä, pysy rauhallisena ja pysäytä hevosesi sekä rauhoita sitä. Odota ohjaajan ohjeita. Tipahtamista tai muita säikähtämistä aiheuttaneita tilanteita käsittelemme aina reissun aikana ja jälkeen jos vain mahdollista. Jokainen ratsastaja tippuu joskus, joten siinä ei ole mitään hävettävää ja jos et ole loukannut itseäsi, selkään kannattaa kivuta takaisin ja pyytää vaikka ohjaajaa taluttamaan hetken aikaa, jotta tuntuma ja luottamus jälleen omiin taitoihin sekä hevoseen palautuu.

Tallilla saat opastusta. Kysy rohkeasti, jos mieltäsi askarruttaa jokin asia.